دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی

بررسی دورنماهای آموزش و پرورش در بعد مدیریتی و آموزشی در راه جهانی شدن

 
 
چکیده
مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و كنش های فكری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی كه سازمان ها با آن روبه رو هستند، همخوانی كنش های فكری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است. به منظور پویا و نوآورانه كردن مدیریت سازمانی،باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یك بخش عمده از شاخص ها كه نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است. در نوشته حاضر تلاش شده است هر دو دسته از شاخص های مدیریت سنتی و مدیریت برتر ارائه و تشریح شود.
 
مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و كنش های فكری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی كه سازمان ها با آن روبه رو هستند، همخوانی كنش های فكری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است. به منظور پویا و نوآورانه كردن مدیریت سازمانی، باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یك بخش عمده از شاخص ها كه نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است.
 
در نظام های آموزشی معمولا افراد از مسیر معلمی به مناصب و سمت های مدیریت و رهبری آموزشی دست می یابند و از این رو احتمالا مفهوم درستی ازمدیریت و رهبری درذهن ندارند. آنها كار مدیریت را از دیدگاه معلمان می نگرند. گرچه این نگرش خوب ولازم است ولی كافی نیست . نقش مدیریت و رهبری آموزشی باید با توجه به همه عناصر و عوامل موثر در محیطی آموزشی ایفا شود. از این رو لازم است افرادی كه به مدیریت مراكز و سازمان های آموزشی گمارده می شوند به دانش و معلومات نگرش ها و مهارت های ویژه ای مجهز باشند. 
 
در مقابل اهمیت نقش مدیر آموزشی و ضرورت تربیت او هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نكرده است از این رو غالبا اقدام چشم گیری در زمینه تربیت مدیر مشاهده نمی شود. در بهترین شرایط مدیریت مدارس و ادارات و بخش های آموزش وپرورش به افرادی سپرده می شود كه سابقه و تجربه معلمی داشته ولی در زمینه مدیریت و رهبری دانش و مهارت لازم و كافی ندارند. به علاوه در اغلب كشورها مدیریت آموزشی و مسائل مرتبط با آن معمولا در سطح كلان یعنی در ارتباط با مدیریت تشكیلات كلی نظام آموزش وپرورش حائز اهمیت است و به مدیریت و رهبری آموزشی در سطح خرد یعنی مدرسه و محیط آموزشی چندان توجهی نمی شود. با این ملاحظات و با توجه به اهمیت نقش آموزش وپرورش و مدیریت آن آموزش و تربیت افرادی كه بتوانند در همه رده های نظام آموزش وپرورش رسمی نقش های رهبری و مدیریت را عهده دار شوند بیش از پیش ضرورت می یابد .این مقاله ابتدا به توضیح برخی از مدیریت ها پرداخته و سپس چشم اندازهای  آموزش و پرورش در بعد مدیریتی و آموزشی در راه جهانی شدن را بررسی می نماید.
 
 
کلمات کلیدی:

جهانی شدن

آموزش و پرورش

جهانی شدن آموزش و پرورش

چشم انداز های آموزش و پرورش در راه جهانی شدن

 
 
 
 
فهرست مطالب
چشم انداز های آموزش و پرورش در راه جهانی شدن 1
چکیده 2
مقدمه 4
لازمه ی مدیریت حال و آینده 5

مدیریت دانش چیست؟ 6

بیشتر افراد و سازمانها مدیریت دانش را به دلایل ذیل به کار می گیرند: 7
مدیریت پاداش 7
مدیریت قورباغه ای 9
مدیریت تله موشی 10
شرح حکایت 11

نقش مدیریت مشاركتی در هزاره سوم 12

جهانی شدن  و ابعاد گوناگون آن 19

جهانی شدن از بعد سیاسی 19

جهانی شدن از بعد فرهنگی و اجتماعی 19

جهانی شدن و آموزش و پرورش(تهدیدها و فرصتها) 21

1-تك فرهنگی شدن و تضعیف فرهنگهای بومی : 22
2- تهدید روندهای مربوط به تربیت دینی در ایران : 23
3-تاثیر بر زبان و آموزش آن: 24
4- آموزشها و كلاسهای چند فرهنگی : 24

1-استفاده از جدیدترین اطلاعات در آموزش و پرورش ایران: 25

2- اهمیت یافتن اصل اخلاقی همكاری و تفاهم به عنوان هدف اصلی در تعلیم و تربیت: 26
3-آموزش الكترونیكی 26
4- شکافت حلقه های بسته دانش 27
بحث و نتیجه گیری 28
منابع: 31