دانلودمقاله رشته مدیریت

نیازسنجی آموزشی مدیران

(مطالعه موردی:دبیرستانهای شهرستانهای استان تهران و ارائه برنامه ضمن خدمت پیشنهادی)
 
چکیده
مدیریت آموزشی مناسب و کارآمد نقش اساسی و کلیدی در تمامی مراحل فرآیند حیاتی آموزش بر عهده دارد و عملکرد مناسب مدیران آموزشی به عنوان حلقه ارتباط دهنده ،هدایت و کنترل کننده فراگیران و معلمان در این فرایند آموزش، بسیار حائز اهمیت بوده ضامن کارائی و اثربخشی سازمان آموزشی است .در عصر تکنولوژی و کامپیوتر،مدیران آموزشی نیازمند اطلاعات و دانش عمومی و تخصصی روز دنیا از طریق کسب آموزش های مورد نیاز می باشند و باید با بکارگیری الگوها و روشهای جدید مدیریتی و اتکا به دانش نوین بیش از پیش در ارتقاء کارائی و اثربخشی ونیل به اهداف تعیین شده کوشید .
 
در پژوهش حاضرنیازهای آموزشی مدیران شاغل درمدارس متوسطه شهرستانهای استان تهران بررسی والگوی آموزش ضمن خدمت پیشنهادی براساس نیازهای احصا شده ،تدوین و ارائه گردیده است. پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش كلیه مدیران مدارس متوسطه شهرستانهای استان تهران می باشند که حجم نمونه بامراجعه به جدول مورگان 223 نفرتعیین و به كمك پرسشنامه، داده‌ها از جامعه آماری گردآوری شد. 
 
روایی آن با استفاده از نظرات متخصصان و اساتید محترم راهنما و مشاور و پایایی آن از طریق اجرا آزمایشی و محاسبه ضریب آلفای كرونباخ به دست آمد كه برابر با 0.9647 است. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش آمارتوصیفی ( میانگین، میانه، مد، انحراف معیار، چولگی، کشیدگی، کمینه و بیشینه )و استنباطی ( آزمون آماری خی دو تک گروه، t مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه فریدمن و آزمون تعقیبی(LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مهارت فنی،انسانی و ادراکی مدیران مورد مطالعه به طور معنی داری در حد متوسط قرار دارد. بین مدیران زن و مرد در مورد نیازسنجی آموزشی مهارت انسانی و ادراکی تفاوت معناداری وجود دارد.اما بین مدیران زن و مرد در مورد نیازسنجی آموزشی مهارت فنی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
 
 
کلید واژه ها :

نیاز سنجی آموزشی

آموزش ضمن خدمت

مهارت فنی،انسانی و ادراکی

 
 
مقدمه:
کارائی و اثربخشی مدارس که مرکز آموزش و محور توسعه علمی و پیشرفت کشور از طریق آموزش می باشند، شدیدا تحت تاثیر توانائی ها، عملکرد و کارائی مدیر و وابسته به دانش،تخصص و تجربه اوست و این دانش و مهارت از طریق آموزش های قبل از خدمت،حین استخدام تامین و به روز رسانی می شودکه در این میان اهمیت آموزش های ضمن خدمت به دلیل به هنکام بودن و در راستای ارتقاء سطح دانش و توانائی های مدیران غیر قابل انکار بوده و بعنوان یکی از متداول ترین و قابل قبول ترین روشهای توسعه و ارتقاء دانش و تخصص مدیران تلقی می شود.در دنیای متحول کنونی ،تربیت و آموزش مداوم نیروی انسانی در سازمانهای مختلف از جمله آموزش و پرورش ،دارای اهمیت و جایگاه خاصی است.پرداختن به آموزش کارکنان ،بویژه در سطح مدیریتی با برنامه ریزی های دقیق و حساب شده می تواند باعث بهبود کارائی و اثربخشی در هر سازمان شود.(نصر اصفهانی و عزیزی،1379 :79-80) 
 
ضمنا آموزش ضمن خدمت یکی از مناسب ترین و دراختیارترین منابع و راهکارهای بهبود و ارتقاء منابع انسانی و دستیابی به دانش و مهارتهای لازم جهت رشد و ارتقاء است و حال آنکه آموزش پر هزینه و گران است و زمانی می تواند مقرون به صرفه ،موثر، قابل توجیه و اجرا باشد که براساس نیازسنجی مناسب و علمی و در قالب الگو و چهارچوبی از پیش طراحی و تعیین شده اجرا شود.امروزه آموزش و بهسازی منابع انسانی به عنوان یکی از استراتژیهای اصلی دستیابی به سرمایه انسانی، و سازگاری مثبت با شرایط تغییر به عنوان دو مزیت رقابتی سازمانها قلمداد می شود و از این رو جایگاه و اهمیت راهبردی آن در بقاء و توسعه سازمان نمایان شده است. بدیهی است این فعالیت نیز مانند هر فعالیت سازمانی دیگر مستلزم برنامه ریزی صحیح و اصولی است.در این راستا تعیین نیازهای آموزشی به عنوان اولین گام در برنامه ریزی آموزشی ضمن خدمت مطرح می شود که اگر به درستی طرح ریزی و اجرا گردد تمهیدی اساسی و مهم برای اثربخشی کارکرد آموزش های ضمن خدمت و طبعاً بهره وری شاغلین خواهد بود. (عباس زادگان و ترک زاده، 1379: 13) 
 
در کشور ما نیز که در زمره کشورهای در حال توسعه می باشد، و با توجه به نیاز مدیران آموزشی به اطلاعات و دانش نوین در راستای به روز رسانی دانش ،مهارت و توانائی ها دیرزمانی است که آموزش های ضمن خدمت مورد استفاده قرار می گیرد که اساسا این آموزش ها می بایست بر پایه نیاز سنجی و تعیین نیازها انجام گیرد. لذا در این تحقیق ضمن جمع آوری نظرات مدیران آموزشی در مورد مهارتهای مورد نیاز و میزان تسلط ایشان به این موارد و بررسی نقاط ضعف تلاش شده تا نیازهای آموزشی ایشان تعیین شده و برای بر طرف نمودن این نیازهای آموزشی ،و ارتقاءسطح دانش و مهارت مورد نیاز الگوی آموزشی مناسب نیز ارائه گردد.
 
 
فهرست مطالب
نیازسنجی آموزشی مدیران دبیرستانهای  شهرستانهای استان تهران  و ارائه برنامه ضمن خدمت پیشنهادی 1
چکیده 2
کلید واژه ها : 2
مقدمه: 2
بیان مساله 4
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق 5
سوالات تحقیق 8
روش تحقیق : 9
روش تحلیل آماری 11
نتایج و تحلیل و تفسیر آن: 12
خلاصه و جمع بندی: 14
منابع: 16