مقاله نظریه گینزبرگ

 
مقدمه و تاریخچه:
درسال 1951گینزبرگ (اقتصاددان) به همراه سه همكارش گینسبرگ (روان پزشك)اكسلارد(جامعه شناس)وهرما(روانشناس)برای اولین بار در دانشگاه كلمبیا كتاب انتخاب شغل را منتشر نمودندكه دو تاثیر فوری داشت:
1.ارائه یك تئوری مشخص از تصمیم گیری شغلی 
2.معرفی انتخاب شغل به عنوان فرایندی رو به رشد ازسالهای اواخركودكی تا اوائل جوانی(كرایتز1969)گینزبرگ،گینسبرگ،اكسلاردو هرما(1951)یك بنیاد جدیدی را در نظریه روانشناسی رشدشغلی كه مغایر با نظریه های ایستای خصیصه عامل بود عنوان نمودند و ادعا كردند كه رشد حرفه ای ،فرایندی رشدی است كه در طول زندگی بوجودمی آید.آنها هم چنین عنوان كردند كه انتخابهای شغلی بوسیله سازش ها ، توصیف و توجیه می شوند.انتخاب شغل یكبارصورت می گیرد و دوره این انتخاب غیرقابل برگشت است .
 
گینزبرگ(1972)در سالهای بعد هردو قضایایی كه مطرح كرد را تغییر داد . نظریه گینزبرگ تاثیر نسبا ثابتی را بر روی مدل خصیصه عامل گذاشت(براون2002).زمانی كه این نظریه برای اولین بار مطرح شد طرفداران و نیز مخالفان فراوانی را در بین مشاوران و متخصصان راهنمایی شغلی و حرفه ای بوجود آورد.گینزبرگ قبل از ارائه نظریه اش در دانشگاه كلمبیا به تحقیق درباره رفتارانسان مشغول بودو سعی داشت بین روانشناسی و علوم اجتماعی سازش و رابطه ای بوجودآورد.گینزبرگ درباره نقش كار در جامعه تحقیق می كرد كه سرانجام پس از همكاری با سه محقق دیگرنظریه اش نظریه اش درباره سیر تكاملی انتخاب شغل و حرفه ارائه داد(اوسیپو 1968).گینزبرگ قبل از ارائه نظریه اش درباره رفتار انسان تحقیق می كرد و سعی برایجادرابطه میان روانشناسی و علوم اجتماعی داشته و تحقیقش متمركز بر نقش كار درجامعه بوده است(كرایتز1969).
 
 
کلمات کلیدی:

شغل

انتخاب

نظریه گینزبرگ

خدمات مشاوره ای

 
 
مفاهیم بنیادی:
گینزبرگ و همكارانش تاكید زیادی یروی نقش عوامل احساسی و رشد شغلی اعمال می كند اگرچه تحقیق آنان به طور قابل ملاحظه ای در نشان دادن نقش بخصوصی كه عوامل احساسی در انتخاب شغل بازی می كنند،موفق نبوده اند.در طرح تحقیق آنان راه درازی را برای بیرون آوردن مداركی كه از نظر احساسی بی ثبات بودند رفتند.علیرغم جداسازی موارد زیادی شواهدی از مشكلات احساسی در مصاحبه های فشرده نشان داده اند. مشاهده مواردی در نمونه كه از نظر احساسی مشكل داشتند محققین را بر این داشت كه نتیجه گیری كنند كه مشكلات عاطفی ، عوامل مهمی در انحراف الگوهای انتخاب شغل كه آنان گاهگاهی مشاهده كرده اند دارند.
 
نویسندگان تئوری نتیجه گرفتند كه 4 تركیب مهم به فرد در عمل انتخاب در بزرگسالی كمك می كنند عبارتند از:آزمودن رشد ،یك دیدگاه زمانی مناسب،توانایی به تعویق انداختن لذت،توانایی پذیرش و انجام سازگاری در نقشه های شغلی خود.اگر بیشتر این تركیبات برای رشدمناسب دچار شكست شوند،یك الگوی منحرف شغلی بوجود می آید. این باز هم منطقی به نظر می رسد كه این چهارویژگی برای یك رشد شغلی مناسب به شكست بینجامد(اوسیپو1968).
 
 
 
فهرست مطالب
نظریه گینزبرگ 2
تاریخچه ومقدمه: 2
مفاهیم بنیادی: 3

در نظریه گینزبرگ سه اصل وجوددارد: 5

اصل اول تئوری گینزبرگ شامل 6مرحله به شرح زیر می باشد: 6

عوامل موثر در تغییر ناپذیری انتخاب شغل از نظر گینزبرگ: 10

مراحل سیر تكاملی انتخاب شغل: 13
عوامل مؤثر برانتخاب 32
تغییرات د رانتخاب الگو: 37
مشكلات انتخاب 39
تجدیدنظر در عقاید گینزبرگ: 40

توصیه های مهم گینزبرگ جهت تدارك خدمات مشاوره ای: 41

نظرگینزبرگ دررابطه با راهنمایی و مشاوره حرفه ای : 41
تحقیقات گینزبرگ: 43
تحقیقات انجام شده: 43
ارزشیابی نظریه گینزبرگ: 50
محدودیتها: 55
كاربرد نظریه گینزبرگ: 55
نتیجه: 56
جمع بندی نظریه گینزبرگ 57
فهرست منابع 58